lunes, 4 de julio de 2011

ULL!! OJO!!! ATENCIÓ!!!! Marcatge CE fals en els preservatius de la marca Put On


Marcatge CE fals en els preservatius de la marca Put On

 
El Departament de Salut ha tingut coneixement, per mitjà de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), de la venda per Internet de preservatius de la marca "Put On". En aquests preservatius consta com a empresa fabricant SIBBARPS INTERNATIONAL AB (Suècia) i el marcatge CE acompanyat del número 0123. Aquest, però, és un marcatge CE fals.

El número 0123 correspon a la identificació de l'organisme notificat d'Alemanya "TÜV SÜD Product Service GmbH (TÜV SÜD)", el qual ha confirmat a les autoritats sanitàries de Suècia que mai ha emès un certificat de marcatge CE a l'empresa SIBBARPS INTERNATIONAL AB per a preservatius.

Els preservatius són productes sanitaris i, per comercialitzar-se legalment a la Unió Europea, han d'haver estat avaluats per un organisme notificat i han de portar el marcatge CE, distintiu que declara la conformitat del producte amb els requisits de seguretat, eficàcia i qualitat establerts a la legislació i que ha de constar en l'etiquetatge i en el prospecte del producte juntament amb el número d'identificació de l'organisme notificat que n’ha avaluat la conformitat.

El Departament de Salut adverteix els ciutadans del risc que pot suposar la utilització dels  preservatius de la marca "Put On" en els quals consta com a empresa fabricant SIBBARPS INTERNATIONAL AB (Suècia), ja que no tenen cap garantia de seguretat, qualitat i eficàcia, i els recomana que no els adquireixin ni els utilitzin.

No hay comentarios: